Rundveehouderij

Achtergrond

Gelijke prijs nuchtere kalveren

De markt voor nuchtere kalveren was in evenwicht op de markt in Purmerend. De prijzen bleven gelijk.

Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit noteerde 55 tot 75 euro en een roodbont stierkalf 70 tot 110 euro per stuk. De aanvoer van de dieren was praktisch even groot als vorige week.

Inkopers van kalfsvleesintegraties en houders van rosévleeskalveren wilden minder geld bieden voor de dieren, omdat zij niet of nauwelijks winst maken op hun afgemeste vleeskalveren. Alleen op vleeskalveren met de beste technische resultaten realiseren zij een kleine winst. Vleeskalverhouders met minder goede technische resultaten vissen achter het net. Zij lijden verliezen en dat komt tot uiting in hun contractprijzen, als zij die hebben. Zonder contract is het verlies voor eigen rekening. Met de kleine winst voor goede vleeskalveren, is het verlies op de dieren in de afgelopen maanden nog niet weggepoetst.

Het drukken van de prijzen lukte inkopers gisteren niet in Purmerend, omdat het aanbod van nuchtere kalveren nog niet groot genoeg is. Uit het buitenland komen wel wat dieren, maar die zijn ook niet goedkoop. Deze week opgezette nuchtere kalveren komen als blankvleeskalf net voor Pasen volgend jaar op 20 en 21 april op de markt. Dat is een gunstige tijd voor de afzet.

Rosédieren zijn na Pasen slachtrijp.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.