Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

FrieslandCampina verhoogt voorschot verder

Amersfoort - FrieslandCampina trekt de garantieprijs voor oktober met nog eens 75 cent omhoog naar €42,25 per 100 kilo.

Leden met een jaarleverantie van 700.000 kilo melk ontvangen over oktober €44,65 contant per 100 kilo melk. Dat is 68 cent meer dan ze over september ontvingen.

De gemelde prijs is exclusief btw en na aftrek van 5 cent heffing per 100 kilo ten behoeve van het Productschap Zuivel.

Voor een verklaring van de verdere prijsverhoging verwijst FrieslandCampina naar de verwachte uitbetaalprijzen van andere zuivelbedrijven en naar de verdere prijsstijgingen van met name kaas en melkproducten in Duitsland.

Per kilo vet betaalt FrieslandCampina over oktober €4,76 uit, per kilo eiwit €7,03. Dat is achtereenvolgens 5 en 13 cent meer dan in september werd betaald. Gerekend naar contant voorschot wordt nu de zevende opeenvolgende verhoging ingezet.

Gemiddeld tot en met oktober ontvangen leden van FrieslandCampina bij een jaarleverantie van 7 ton melk een bedrag van €38,32 per 100 kilo exclusief btw. Dat is €5,18 meer dan vorig jaar tot en met oktober werd betaald. De contante prijs voor de maand oktober ligt €9,52 boven de prijs die vorig jaar in oktober werd betaald.

De biologische garantieprijs daalt juist met €1,00 omlaag €47,25 per 100 kilo. Dat komt doordat een correctie moest worden toegepast op de garantieprijs voor september. Die blijkt te hoog te zijn ingeschat. Contant ontvangen biologische melkveehouders van FrieslandCampina over oktober toch 94 cent per 100 kilo meer dan vorige maand. Dat komt door de verdubbeling van de wintertoeslag naar €4,00 per 100 kilo. De biologische vetprijs wordt met 27 cent verhoogd naar €5,36 per kilo, de eiwitprijs wordt verlaagd met 63 cent naar €7,71.

Laatste reacties

  • kraats

    Ik word schijt-ziek van die irritante advertenties die steeds door je beeld komen. Dit is niet nodig; ik betaal meer dan genoeg voor De Boerderij en zit niet te wachten op deze zeer irritante klote-beeld-advertenties!!!
    Zegt het voort ...

    Deze reactie is al eerder verwijderd door de beheerder, maar we houden vol totdat deze advertentie-terreur voorbij is en ik gewoon weer kan lezen waarvoor ik betaal. ZEG HET VOORT ...

  • HJ O R

    helemaal mee eens

Of registreer je om te kunnen reageren.