Rundveehouderij

Achtergrond

Afzet vleeskalveren op normaal niveau

De afzet van vleeskalveren verloopt normaal voor de tijd van het jaar. De mestperiode is met ruim 28 weken weliswaar wat langer dan gewenst, maar dat wordt naarmate de afzet voor kerst dichterbij komt wel weer teruggedrongen richting 25 weken.

De prijzen voor de blanke vleeskalveren blijven stabiel. Hoewel de markt voor de afzet van vleeskalveren in Nederland rustig is, kunnen de Nederlandse kalfsvleesverkopers wel profiteren van een beperkt aanbod in Frankrijk. Ook in Duitsland en Italië hangt er niet zo veel aanbod boven de markt. De situatie in deze belangrijke afzetlanden draagt bij aan de verwachting dat afzet en prijzen in de komende weken zullen aantrekken.
Prognose: stabiele markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.