Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:25 okt 2013

Aanbod bierbostel is matig, prijs stijgt

De afzet van bijproducten loopt goed, bijna alle producten zijn goed gevraagd, het aanbod is echter wisselend, niet alle producten zijn goed verkrijgbaar.

De prijs van bierbostel is voor de derde week op rij wat gestegen. Het aanbod van bierbostel is matig vanwege een afgenomen brouwvolume. De vraag is echter goed nu de maisoogst volop bezig is. Dit zorgt voor een prijsstijging van 10 cent, bierbostel kost daarmee €2,50 tot €2,80 per procent droge stof.
Graanbostel is ook wat in prijs gestegen en kost €1,75 tot €1,85 per procent droge stof. Dit product is volop leverbaar en is volgens aanbieders een mooi product wat zeer gunstig is in voederwaardeprijs.
De maisoogst is in volle gang, de opbrengsten die van het land komen vallen echter wat tegen. Hierdoor willen veel melkveehouders wat extra mais aankopen en is de vraag als goed te bestempelen. De prijs ligt rond de €1,70 per procent droge stof, wat neer komt op een prijs van 51 tot 60 euro per ton. Mais uit 2012 is wat duurder met 65 tot 67 euro per ton, de voederwaarde is wel hoger dan die van de nieuwe mais.
De vraag naar aardappelproducten is heel goed te noemen, helaas is het aanbod kleiner dan de vraag. Aardappelsnippers zijn zeer moeizaam te krijgen.
Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.