Rundveehouderij

Achtergrond

Verkoop voeders verloopt rustig

De afzet van ruwvoer en vochtige bijproducten voor de melkveehouderij loopt rustig maar gestaag door. Er is wat verstorend effect geweest door de feestdagen, maar veel melkveehouders zijn dat voor geweest door tijdig te bestellen.

De prijs van bierbostel is onveranderd op een pittig niveau. Deze zal pas gaan dalen bij meer aanvoer vanaf de brouwerijen, die op rustig niveau produceren. De vraag naar bostel was de laatste weken groot zodat de fouragehandel een levertijd van ruim een week is gaan hanteren.

De ruwvoerpositie is her en der zo dat nu wordt ingekocht om bij te voeren. Als aanvulling in het rantsoen zijn momenteel vooral structuurrijke componenten gevraagd, naar aanleiding van uitslagen van de bemonstering van de maiskuilen. Van de producten die zorgen voor meer prik in de pens, zijn vooral graszaadhooi en koolzaadstro in trek. Engels raai kost circa 130 euro per ton, riet- en roodzwenk is met 160 euro wat duurder. Luzerne is leverbaar vanaf 280 euro bij afname van een volle vracht. Dat is dan kunstmatig gedroogde; zongedroogde luzerne is goedkoper en kost circa 250 euro.

Tarwe- en gerststro zijn in vergelijking met een jaar geleden minder gevraagd voor voederdoeleinden, daarom ook aanzienlijk goedkoper. Na de perspulp is nu ook cigarant uitverkocht. Aardappelvezels zijn nog wel leverbaar, maar het einde van de campagne komt in zicht.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.