Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Stabiele prijzen in Bunnik

Het aanbod van slachtrunderen op de markt in Bunnik is maandagochtend weer flink gestegen ten opzichte van vorige week. De aanvoer ligt echter nog ver beneden het normale aanbod.

Deze week werden er in totaal 84 runderen aangevoerd, 30 meer dan vorige week maar wel 81 minder dan een jaar geleden. Niet alleen de veemarkten hebben last van een krap aanbod. In heel West-Europa is de aanvoer van slachtrunderen krapper dan gewoonlijk.

De in Bunnik aanwezige runderen werden vlot verkocht en de prijs kon zich door het krappe aanbod goed handhaven. De kopers van de koeien betaalden de hoge prijzen echter wel met enige tegenzin. De verkoop van het rundvlees verloopt namelijk nog steeds niet optimaal. Maar door de krappe aanvoer hebben ze geen keuze, de fabrieken moeten namelijk ook draaiend gehouden worden.

Wat de prijzen de komende weken gaan doen hangt sterk af van de aanvoer. Als de aanvoer weer stijgt zullen de kopers proberen om de prijs weer wat te laten dalen.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,80 per kilo geslacht gewicht. Een P-kwaliteit koe brengt maximaal €3,10 per kilo op.

Prognose: stabiel

Eén reactie

  • famtillemans1

    er is genoeg vraag laat jullie niet ompraten ...ik merk er niets van en lever genoeg slagerijen ....de prijzen zullen alleen maar stijgen er kmt immers alleen maar minder rundvlees in heeeel de eu !!! en 80 % van de boeren met koeien is 60 + ...........en de kosten stijgen al 20 jaar en de opbrengsten pas een jaar dus nog veel in te halen

    gr

Of registreer je om te kunnen reageren.