Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtkoeienprijs jojoot nu weer omhoog

Meer vee, maar ook een goede vraag en aan de onderkant zelfs hogere prijzen. Dat was maandag het beeld van de markt.

Daarmee is echter nog niet echt een lijn te ontdekken in de slachtveemarkt. In de voorbije weken was er vooral veel gejojo met de prijzen. Nu eens ging 5 cent per kilo van de prijs af, dan weer kwam er 5 cent bij. De aanvoer was echter vrij klein. Daar kwam vandaag wel enige verandering. Niet alleen in Bunnik, maar ook bij het rechtstreekse aanbod aan de slachterijen. Geleidelijk aan komt er meer slachtvee los. Tegelijkertijd zijn kopers iets actiever. Het lijkt er op dat de slachterijen hun vlees ook iets gemakkelijker kwijt kunnen.

Waarom er meer vee loskomt, is niet goed te zeggen. De melkveehouderij hoeft weinig angst te hebben dat ze dit jaar vlot over het quotum heen schiet. Mogelijk wordt er iets minder gevoerd, maar het lijkt er volgens handelaren ook op dat de aanvoer niet zozeer boven het gemiddelde ligt, maar dat die langzaamaan weer terug naar normaal gaat.

Prognose: stabiele tot licht hogere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.