Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Slachtkoeien duur verkocht in Leeuwarden

De prijs van de in Leeuwarden verkochte slachtkoeien is donderdagochtend met 10 cent per kilo gestegen. Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,85 per kilo geslacht gewicht. Hierdoor ontstaat een prijsverschil van wel 60 cent ten opzichte van vorig jaar.

Oorzaak van de prijsstijging is de krappe aanvoer van uitgeproduceerde melkkoeien als gevolg van de tegenvallende melkproductie. In totaal maar 296 koeien aangevoerd, vorig jaar waren dit er nog 500. Ook de rechtstreekse leveringen aan slachterijen is lager dan vorig jaar. In de eerste drie weken van dit jaar zijn ruim 5.000 runderen minder geslacht dan vorig jaar.

De Duitse kopers die vaak een deel van de koeien in Leeuwarden kopen, gingen deze keer met minder koeien naar huis dan gewoonlijk. Door de prijsstijging is het prijsverschil met de Duitse runderen gering. Hierdoor is het invoeren van de Nederlandse runderen niet meer rendabel voor de Duitsers.

Prognose: stabiele prijzen.

Eén reactie

  • koestal

    er worden tegenwoordig wel veel paarden geslacht

Of registreer je om te kunnen reageren.