Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige schapenhandel in Leeuwarden

De handel in schapen en lammeren in Leeuwarden is dinsdagochtend rustig verlopen. Er werden 1.171 dieren aangevoerd en de prijs bleef over de gehele linie gelijk.

In verhouding werden veel ooilammeren aangevoerd. De verkoop ervan verliep moeizaam en de prijs kon net op het oude niveau gehandhaafd blijven. Oorzaak van de moeizame verkoop is de tegenvallende afzet van de ooilammeren naar Frankrijk. De schapenhandelaren die de lammeren in het voorjaar duur aangekocht hebben lijden met de huidige prijzen verlies. Een ooilam tot 20 kilo kost maximaal 84 euro, dit is 8 euro minder dan een jaar geleden. De verwachting is dat de prijs nog even onder druk blijft staan.

De ramlammeren verkochten prima en het ziet er naar uit dat de prijs in de komende weken iets kan stijgen. Een ramlam boven de 25 kilo kost maximaal 127 euro, dit is 4 euro meer dan vorig jaar.

Prognose: prijsdruk ooien.

Of registreer je om te kunnen reageren.