Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige handel slachtkoeien Leeuwarden

Een grotere aanvoer van runderen zorgde donderdagochtend voor een rustige stemming op de veemarkt Leeuwarden. Er werden deze week 416 runderen aangevoerd, 120 meer dan vorige week.

Kopers zagen hun kans schoon door de grotere aanvoer en onderhandelden flink over de prijs. De verkopers wilden duidelijk wat meer voor de koeien ontvangen dan de kopers boden. Sommige kopers en verkopers kwamen in eerste instantie niet tot overeenstemming over de prijs. Omdat de handel erg rustig verliep kon de koper het na een rondje over de markt vaak nog eens proberen.

Uiteindelijk werden de koeien voor dezelfde prijzen als vorige week verkocht. Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal € 2,85 per kilo geslacht gewicht. Dit is een prijsverschil van 50 cent ten opzichte van vorig jaar. De prijs die de slachterijen voor het rundvlees krijgen is minder hard gestegen. Hierdoor zijn de marges op het vlees verdampt.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.