Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige handel in ruwvoeders

De vraag naar stro trekt voorzichtig iets aan nu het seizoen vordert. Een kwestie van aanvullen van voorraden.

Weidehooi en ingekuilde snijmais zijn weinig gevraagd. De prijzen zijn al langere tijd onveranderd. Stro zou iets duurder kunnen worden.

De prijzen van bierbostel zijn na de recente verlaging gestabiliseerd. Bij enkele leveranciers is er een flink stuk van de relatief hoge prijs gegaan. Daarmee komt het weer meer binnen bereik van de melkveehouderij als aantrekkelijke component in het rantsoen. Ten opzichte van andere producten was de verhouding met de voederwaardeprijs beduidend minder gunstig (boven 100 procent). Shoppen bij de verschillende leveranciers blijft gezien de prijsverschillen interessant. De aanvoer vanaf de producenten is vlot en doordat de vorstperiode achter ons ligt is er ook geen belemmering bij boeren om bostel te laten komen.

Met ingang van volgende week zijn er erwtenpersvezels beschikbaar (€53,50 per ton, bij 22 procent droge stof). Deze kunnen een alternatief bieden voor de aardappelpersvezels, waarvan de campagne afloopt.

De prijzen van aardappelbijproducten zijn ongewijzigd, voeraardappelen blijven niet of nauwelijks verkrijgbaar. De telers- en groothandelsprijzen van voeraardappelen liggen erg hoog, op circa 30 euro per ton.

Prognose: prijzen gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.