Rundveehouderij

Achtergrond

Prijzen ooien en rammen gedaald

Zowel de prijzen van ooien als die van rammen staan flink onder druk. De noteringen in Leeuwarden werden met respectievelijk 4 en 2 euro verlaagd. Een zware ooi noteert in Leeuwarden nog maximaal 95 euro, maar in het veld worden ook prijzen onder de 90 euro genoemd.

Frankrijk heeft momenteel voldoende eigen aanvoer van zuiglammeren. De schapen lammeren in Frankrijk over het algemeen in de maanden oktober, november en december af. Prijzen liggen in Frankrijk rond de 5 à 6 euro per kilo geslacht gewicht. Daarnaast zijn er relatief goedkoop, onder de 4 euro geslacht gewicht, schapenkarkassen uit Engeland te krijgen. De lammerprijzen in Engeland zijn fors gedaald vanwege de slechte weersomstandigheden. Het kost Nederlandse exporteurs veel moeite om hier tegenop te boksen. De verwachting is dat dit op de korte termijn niet gaat veranderen. Aanhoudende slechte weersomstandigheden kunnen de aanvoer verder laten toenemen, wat de druk op de prijzen laat toenemen.

Prognose: prijzen dalen

Of registreer je om te kunnen reageren.