Rundveehouderij

Achtergrond 1889 x bekeken

Prijs bierbostel daalt

Wat betreft de aardappelbijproducten blijft de markt stabiel. Doordat vochtrijke producten nu bevriezen is het lastiger ze te voeren.

Ook voor bijvoorbeeld bierbostel geldt dat probleem. Het is overigens niet zo ingrijpend als vorig jaar, toen er veel strengere vorst werd gemeten. Wie toch wil blijven doorvoeren van deze producten laat gewoon een hoeveelheid bijstorten. Voor bierbostel geldt dat de fouragehandel de door melkveehouders als erg hoog ervaren prijs naar beneden bijstelt. Dat is onder invloed van zowel groeiend aanbod als algemene prijsdaling van eiwitrijke voercomponenten. Ook Corngold is met ingang van deze week goedkoper geworden, te weten 5 eurocent per procent droge stof per ton.

Deze weken loopt de campagne voor de aardappelvezels af, de schaarse nog verkrijgbare vezels kosten €37,50 per ton.

Dor de kou is er meer vraag ontstaan naar stro en (al dan niet gedorst) hooi. Dit heeft dankzij goede beschikbaarheid niet veel effect op de prijs van het voor strooien bedoelde product. De prijs van Engels raaigras tendeert wat hoger dankzij de goede vraag van melkveehouders naar componenten in het rantsoen voor extra pensprik. Ten opzichte van begin januari is Engels raai per ton circa 5 euro duurder.

Prognose: prijs bierbostel zakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.