Rundveehouderij

Achtergrond

Nukaprijs daalt met 5 euro

De nukaprijs is wederom gedaald, dinsdagochtend ging er in Purmerend 5 euro van de prijs af. De vraag naar de nuchtere kalveren is helemaal ingezakt. De handel verliep dan ook zeer rustig. Een zwartbont stierkalf extra kwaliteit kost maximaal 95 euro. Er werden in totaal 482 kalveren aangevoerd.

Door tegenvallende resultaten in het afgelopen jaar wordt er een langere periode voor leegstand aangehouden door de integraties. Hierdoor is de vraag naar kalveren minder groot. Het aanbod van de kalveren blijft echter gelijk. De verkopers van de kalveren hebben daardoor niet veel in te brengen tijdens de onderhandelingen over de prijs. Kopers hebben de dieren niet zo heel hard nodig en kunnen de koop dan ook makkelijk afwijzen.

De goede zware kalveren worden over het algemeen nog wel aardig verkocht maar de dunnere kalveren worden soms niet eens gratis meegenomen. Om te voorkomen dat de dunnere dieren blijven staan verkopen de handelaren de kalveren in gemengde groepjes.

De vraag naar kalveren zal de komende tijd nog wel even tegenvallen. De integraties hebben nog een slecht jaar goed te maken en zullen druk op de prijs proberen te houden.

Prognose: stabiel tot dalend

Of registreer je om te kunnen reageren.