Rundveehouderij

Achtergrond 207 x bekeken

Lichte plus voor opbrengst zuivelveiling Fonterra

Auckland –Vooral vol melkpoeder en boterolie waren woensdag 16 januari de basis voor een lichte stijging van de beursindex op de internetveiling voor zuivel van Fonterra.

Deze steeg met 1,1 procent. Boterolie haalde een gemiddelde opbrengst van 3.253 dollar per ton (2.450 euro). Dat is volgens de beursindex van dat product 2,4 procent meer dan op de vorige veiling. De grootste plus maakten de opbrengsten voor levering in vooral april a.s. en in juli. Ook voor vollemelkpoeder waren dat de perioden waarin het meest wordt betaald. Gemiddeld was het op de veiling van woensdag 3.288 dollar (2.476 euro), volgens de index 2,8 procent meer dan op 2 januari. De prijs van mager melkpoeder à 3.552 dollar (2.675 euro) bleef vrijwel stabiel. In vergelijking met een jaar geleden is deze prijs 200 dollar hoger, waar de waarde van vol poeder en boterolie juist flinke terugval laat zien.

De veiling werd relatief snel afgehandeld, in 2 uur en 20 minuten (12 biedrondes) is ruim 40.000 ton zuivel aan de man gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.