Rundveehouderij

Achtergrond 1288 x bekeken 1 reactie

Iets hogere prijzen rosévleeskalveren

Rosévleeskalveren gaan deze week goed van de hand. De afzet van hun vlees loopt daarentegen nog niet beter. Desondanks stijgen hun prijzen iets.

Een jong dier noteert bij BKC International 10 cent hoger op €3,95 per kilo. Dat is bijna dezelfde prijs als een jaar geleden. Oude rosévleeskalveren brengen bij het bedrijf in Olst 5 cent meer op met €3,70 per kilo. Dat is 15 cent minder dan eind januari 2012.

Vleeskalverhouders ontvangen de kostprijs voor hun slachtrijpe dieren, ondanks de prijsstijging, nog niet. Nuchtere en startkalveren waren bij het opzetten relatief duur. Voor startkalveren lag de prijs een half jaar geleden op 340 tot 345 euro per stuk. Deze week liggen die noteringen zo'n 45 euro lager dan zes maanden terug.

Prognose: de prijs stijgt.

Eén reactie

 • Rosekalf 2012

  Hallo Redactie,

  Op de site van BKC staat het volgende vermeld;

  Actueel

  Notering rosé kalveren voor week 5


  BKC International BV heeft de notering voor week 5 voor oude rosé kalveren gesteld op 3,70 euro plus en voor jonge dieren tot 4 euro euro per kilo geslacht gewicht.

  De noteringen gelden voor rosé kalveren die volgende week naar de Duitse slachterij in Legden gaan. In vergelijking met deze week zijn ze dus onveranderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.