Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Aardappelsnippers in prijs verlaagd

Rauwe aardappelsnippers worden momenteel goedkoper, uiteraard met behoud van prijsverschillen naar gelang de kwaliteit.

De aardappelverwerkende industrie geeft weer gas en moet deze dagen ook partijen verwerken die niet goed meer bewaard kunnen worden. Dat verruimt het aanbod, terwijl de vraag vanwege het relatief hoge prijspeil al had geleid tot afhakende melkveehouders. Voor stoomschillen is de prijs wel gelijk gebleven. Daarvan groeit het aanbod minder drastisch, bovendien zijn deze ook goed af te zetten in de varkenshouderij. De prijs van aardappelvezels is met ingang van deze week weliswaar met €1,50 per ton verhoogd, maar dat zal weinig effect hebben. De campagne loopt op zijn einde en de vezels zijn nagenoeg uitverkocht. In februari zijn er wel weer erwtenvezels beschikbaar (Van Triest), die als bron van zowel ruwe vezel als van zetmeel een goed energierijk alternatief bieden. De prijs ligt op €53,50 per ton, bij een drogestofgehalte van 22 procent.

Bierbostel is goed gevraagd ondanks het hoge prijsniveau (11 euro boven dat van januari 2012). Zodra de brouwerijen weer meer gaan produceren kan de prijs zakken. Dat zet doorgaans eind februari in.

De vraag naar hooi is klein. Stro is gemakkelijker te slijten, bij amper stabiele prijzen vanwege het royale aanbod uit zowel Nederland als omliggende landen.

Prognose: overwegend stabiel.

Eén reactie

  • famtillemans1

    al deze inlichtingen zullen wel van afvalboer v triest afkomen ....de grootste zakken vuller van allemaal ......de prijzen hier zijn gelukkig vele malen lager en anders ga zelf eens shoppen in t buitenland ...en laat zulke mannen niet meer in zulke sjieke auto,s rijden

Of registreer je om te kunnen reageren.