Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijzen en vlotte handel

De schapen en lammeren zijn dinsdagochtend in Leeuwarden vlot prijshoudend verkocht. De aanvoer was krap met 849 schapen en lammeren.

Door Marjan Schaftenaar

 

Het krappe aanbod van deze week wordt gedeeltelijk veroorzaakt door het offerfeest dat over een maand plaatsvindt. Handelaren houden in verband met dit islamitische feest wat zware rammen achter zodat deze in de week van het feest beschikbaar zijn voor de verkoop.

Het prijsverschil tussen de in Leeuwarden en Bunnik verkochte slachtschapen is fors. Voor een slachtschaap eerste kwaliteit wordt in Leeuwarden maximaal 130 euro betaald. In Bunnik noteerde deze vorige week 115 euro. Dit prijsverschil wordt veroorzaakt door het verschil in aanbod. In Leeuwarden is de aanvoer van slachtschapen al een aantal weken krap terwijl het aanbod in Bunnik voldoende is.

Met het aanhoudend krappe aanbod en het offerfeest in het verschiet zullen de prijzen zich nog wel even op het hoge niveau handhaven.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.