Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs ondanks stijgend aanbod

De prijs van de in Leeuwarden verkochte slachtkoeien is donderdagochtend stabiel gebleven. De aanvoer lag met 455 runderen wat lager dan vorige week, toen er 485 runderen werden aangevoerd.

Net als op de andere veemarkten verloopt de verkoop van de luxere runderen in Leeuwarden beter dan de magere koeien. Dit is het gevolg van een krap aanbod van het luxe vee.

Het aanbod van slachtrunderen bij de slachterijen is flink gestegen. Zo werden er vorige week 11.920 runderen geslacht, dit zijn er 1.000 meer dan de week ervoor en ook 1.000 meer dan vorig jaar in dezelfde periode. In totaal zijn er dit jaar 365.509 runderen geslacht, dit is nog wel 4,7 procent minder dan vorig jaar.

De prijs van het luxe vee kan als gevolg van het krappe aanbod nog wel wat stijgen. De wat minder luxe koeien kunnen iets in prijs dalen door het ruimere aanbod. De verwachting is dat een eventuele prijsdaling minimaal is en de prijzen zich op het hoge niveau kunnen handhaven.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.