Rundveehouderij

Achtergrond 6 reacties

Stabiele prijs nuka’s Purmerend

De kalvermarkt Purmerend is dinsdagochtend erg rustig verlopen. De kopers hadden de insteek om de prijs iets te laten dalen. Dit lukte wederom niet en de prijs bleef gelijk. De aanvoer lag iets hoger dan vorige week, er werden in totaal 576 kalveren aangevoerd.

De integraties ontvangen inmiddels wat meer voor hun kalveren, maar de opbrengst van het blanke kalfsvlees is nog onvoldoende om quitte te kunnen draaien. Dit door de sterk gestegen voerprijzen, vooral het kalvermelkpoeder steeg sterk in prijs. De rosémesters krijgen ook steeds meer te maken met de gestegen voerprijzen maar de verliezen lijken vooralsnog kleiner. Daarnaast zijn de vooruitzichten voor de jonge rosékalveren goed. Het aanbod van deze kalveren is krap en de prijs laat een positieve ontwikkeling zien.

De stemming bij de vrije mesters is dan ook beter dan bij de integraties. De vraag naar de goede zware zwarte kalveren blijft aanhouden. De prijs van de overige kalveren lift hier wat op mee waardoor de prijsdruk van de integraties weinig uitwerking heeft.

Om de verliezen op het blanke kalfsvlees te kunnen compenseren moeten er nog een paar dubbeltjes bij de vleesprijs op. Zolang het voer duurder wordt en de prijs van het blanke kalfsvlees onvoldoende is zullen de integraties de nuka prijs onder druk blijven zetten.

Prognose: dalende prijs.

Laatste reacties

 • info327

  hallo redactie :
  zou u de foto bij dit artikel kunnen veranderen ?
  kalveren staan er zo niet meer bij .

 • Beheerder.Boerderij
  Redactie

  Een eenlingbox van eigen makelij in een jongveestal?! Dat is niet uitzonderlijk.

 • Alcapone

  125 euro voor zwarte bonte stiertjes...?

 • marjanschaftenaar

  Maximaal 115 euro voor extra kwaliteit

 • info327

  Beheerder
  En de media die niks snapt van veehouderij neemt de foto over en daar gaan we weer .
  Goed voorbeeld doet goed volgen !

 • Beheerder.Boerderij
  Redactie

  De algemene media kan op internet uit veel meer, vaak slechtere foto's kiezen. Bovendien schrijven de gebruiksvoorwaarden van onze site voor dat andere media niet zomaar beelden van onze site zonder toestemming mogen overnemen!
  En doordat we het hier nu expliciet benoemen kunnen zij ook zien dat dit niet om een zogenoemd 'kistkalf' gaat. Dat dit geen opname is op een vleeskalverbedrijf. Maar een nuchter kalf in zijn eerste levensweken op een melkveebedrijf (zie ook het oudere jongvee in ligboxen op de achtergrond) dat gehuisvest wordt in een eenlingbox.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.