Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs bierbostel rijst de pan uit

Nu de mais volop van het land wordt gehaald en wordt ingekuild groeit ook de vraag naar bietenperspulp, immers een geschikt middel om de kuil af te dekken.

De prijzen zijn vrijdagmiddag verhoogd naar €2,20 tot €2,30 per procent drogestof. Dat betekent een uitgangsprijs van €55,20 per ton gedurende de campagne die nog loopt tot en met de derde week van oktober.

De recent verhoogde prijzen van tarwegistconcentraat zijn ongewijzigd gebleven. De leverbaarheid is weer genormaliseerd. Bierbostel is eiwitrijk en bij het hoge prijspeil van sojaproducten in principe goed gevraagd. De brouwerijen leveren geen bijster grote volumes af in dit jaargetijde. Ten opzichte van vorig jaar is deze voedercomponent nog altijd iets gunstiger geprijsd ten opzichte van de voederwaardeprijs. Het geeft echter wel te denken dat de prijs in cash ongeveer 10 euro per ton hoger ligt dan vorig jaar. Veehouders nemen de bostel dan ook niet echt vlot meer af. De prijzen van bostel stijgen bij een aantal fourageleveranciers ook deze week. Shoppen is daardoor zeer de moeite waard, evenals korting bedingen bij afname van grote vrachten ineens.

De prijs van ruwvoer is stabiel tot licht dalend. Er is volop hooi en stro van goede kwaliteit te krijgen. Grote balen tarwestro kosten 120 tot 130 euro.

Prognose: prijs bostel stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.