Rundveehouderij

Achtergrond

Kalme handel rundvee Leeuwarden

Nu de aanvoer van slachtvee weer iets op loopt is de druk wat van de ketel voor de kopers van de runderen. Dit is ook duidelijk te merken op de veemarkten, kopers doen het rustig aan en de handel verloopt duidelijk minder vlot.

In Leeuwarden is de handel niet veel anders. In Duitsland zijn de prijzen van het rundvee wat gedaald als gevolg van een oplopend aanbod. Door deze prijsdaling is de animo naar het Nederlandse slachtvee afgenomen en zijn er donderdag minder runderen naar Duitsland verkocht. Hierdoor waren meer runderen voor de binnenlandse markt beschikbaar.

De handel in de ‘dikkere’ koeien (O-kwaliteit en bovenkant P-Kwaliteit) verliep nog wel aardig. Vooral de ‘magere’ exemplaren werden moeizamer verkocht. Dit werd veroorzaakt door een grotere aanvoer van magere koeien. De prijzen zijn gelijk gebleven ondanks dat de handel wat rustiger verliep.

De slachterijen kunnen het grotere aanbod goed uitzetten in de markt. De prijs zal de komende weken niet heel veel fluctueren.

Prognose: stabiele prijs

Of registreer je om te kunnen reageren.