Rundveehouderij

Achtergrond

Trage schapenhandel in Leeuwarden

De aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden was op dinsdagochtend weer wat groter. Er werden in totaal 1.143 schapen en lammeren aangevoerd, 220 meer ten opzichte van vorige week.

Hoewel de aanvoer steeg, kon de prijs van de schapen en lammeren zich nog net handhaven. De verkopers moesten hier wel enige moeite voor doen. Dit omdat de bevleesdheid van de lammeren erg wisselend was als gevolg van het snikhete weer van vorige week. Hierdoor verliep de handel erg traag.

De prijzen van de lammeren en schapen ligt op een dermate hoog niveau dat een eventuele daling van de prijs geen paniek zal veroorzaken bij de schapenhouders. Zo noteert een ramlam met 135 euro per stuk 15 euro hoger dan vorig jaar. Het prijsverschil van de eerste kwaliteit slachtschapen (130 euro per stuk) is wat minder groot met 9 euro.

Het lijkt er op dat de prijs van de lammeren iets onder druk staat. Grossiers hebben moeite om een goede marge op het vlees te behalen en zien de prijs liever wat dalen.

Prognose: licht dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.