Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijzen voor schapen en lammeren

De prijs van de in Leeuwarden verkochte schapen en lammeren is dinsdagochtend gelijk gebleven. De aanvoer van de schapen en lammeren steeg ten opzichte van vorige week. Er werden in totaal 923 schapen en lammeren aangevoerd.

Het is opvallend dat de lammeren prijshoudend verkocht zijn. Na de Ramadan daalt de vraag naar het lamsvlees altijd wat waardoor de prijzen vaak wat onder druk komen te staan. De aanhoudende matige aanvoer van de lammeren zorgt er echter voor dat de prijzen zich hebben kunnen handhaven.

Voor de slachterijen en grossiers is het moeilijk om geld te verdienen met de verkoop van het schapen- en lamsvlees. De consument is niet bereid om dieper in de buidel te tasten voor het vlees. Hierdoor zijn de marges maar dun.

De groei van de lammeren is de afgelopen week goed geweest en er wordt verwacht dat de kwaliteit van het vlees in de komende weken toe zal nemen. De prijs van de lammeren zal door de krappe aanvoer stand houden.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.