Rundveehouderij

Achtergrond

Hoge sojaprijzen stuwen overige voerprijzen

De prijzen van vochtige voeders zijn over de gehele linie verhoogd.

De exorbitant hoge sojaprijzen trekken de prijzen van krachtvoeders, overige enkelvoudige grondstoffen en bijproducten omhoog. De verwachting is dat dit nog wel even blijft duren.
Bijproducten zijn prijstechnisch nog steeds interessant. De verkoop loopt dan ook nog goed. De Nederlandse melkveehouders lijken een daling van de melkgift als gevolgen van een aangepast rantsoen nog niet te zien zitten.
Vooral bierbostel en corngold vinden gretig aftrek. Naar verwachting wordt bierbostel nog wat duurder. Het aanbod is niet overweldigend en de vraag blijft naar verwachting goed.
Het aanbod tarwegistconcentraat en aardappelproducten is beperkt. Aardappelproducten gaan over op de nieuwe oogst waardoor het aanbod van bijvoorbeeld snippers wat lager ligt. Heet hangijzer blijft de relatief lage melkprijs.
De verwachting is dat de stroprijzen, met het nieuwe aanbod dat over een aantal weken loskomt, wat gaan dalen. Wel wordt er gewezen op de lege schuren. Bij gebrek aan voorraad moeten veehouders nieuwe inslaan. Voor een grote baal gerststro worden prijzen verwacht van rond de 140 euro. Tarwestro is wat goedkoper, rond de 130 euro.
Prognose: prijzen blijven hoog/lichte stijging

Of registreer je om te kunnen reageren.