Rundveehouderij

Achtergrond

Gering aanbod lammeren zorgt voor aanhoudend hoge prijzen

De notering van de lammeren in Leeuwarden is deze week weer gesplitst in ram- en ooilammeren. De lammeren worden echter door de grote vraag nog steeds per koppel verkocht. De prijs van een ramlam boven de 25 kilo startte deze week op 135 euro. Dit is een fors hoge eerste notering na het zuiglammerseizoen. Vorig jaar noteerde een vergelijkbaar lam in dezelfde periode 120 euro.

Het aantal aangeboden lammeren is nog steeds laag. Door het goede weer van de afgelopen week is de kwaliteit van de lammeren goed te noemen. Ook groeien de dieren harder, waardoor er al meer zwaardere lammeren beschikbaar komen.

De prijs van de slachtschapen daalde dinsdagochtend met 5 euro. Oorzaak is de lagere kwaliteit van de aangeboden schapen. Schapenhouders hebben in de afgelopen weken eerst de beste dieren uitgezocht. De wat minder kwaliteitsvolle schapen komen nu beschikbaar.

Het aanbod op de markt in Leeuwarden was gering met 744 dieren, een daling van ruim 200 ten opzichte van vorige week.

Prognose: Stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.