Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Zuivelprijzen weer flink gedaald op Fonterra-veiling

Auckland (NZ) – De opbrengstprijzen van de internetveiling voor zuivel van Fonterra hebben dinsdag 3 juli weer een veer gelaten.

De beursindex daalde ten opzichte van de vorige sessie op 19 juni met 5,9 procent. Er is vrij veel verkocht, in totaal 38.000 ton. De sterkste prijsdaling kwam voor rekening van boterolie, dat op de GlobalDairy Trade per ton gemiddeld 2.745 dollar opbracht (2.183 euro), ofwel ruim 10 procent minder dan op 19 juni. Voor boterolie is de prijsdaling het sterkste in geval van levering op de kortere termijn.

Vol melkpoeder verloor 4,1 procent aan waarde en kwam uit op een gemiddelde prijs van 2.760 dollar per ton (2.195 euro). Ook hiervoor de waardevermindering het sterkste bij korte termijnverkoop.

Mager melkpoeder is dinsdag gemiddeld 9,8 procent goedkoper verkocht dan op 19 juni. De prijs à 2.599 dollar per ton (2.067 euro) heeft een flinke optater gekregen. Arla en Dairy America, die ook verkochten op de Fonterra-veiling, kwamen voor dit product met hun prijzen in de relatief hogere regionen.

Laatste reacties

  • Piet, Midden-Europa

    Vraag en Aanbod zal een rol spelen en de kwakkelende wereld-economie Bovendien !!!...

  • Boertje-M-sob Henak

    Dit bericht zegt niet zoveel idd.Fonterra is een mooi bedrijf.Fonterra producten zijn beter voor de gezondheid en leveren goede prijzen voor de boeren op.Ze rotzooien tenminste niet met voedsel,daarom heb ik aandelen gekocht.Fonterra heeft toekomst.Geloof me. Kies voor duurzaam kies voor Fonterra.

  • joannes

    De vraag daalt in China omdat ze een lager economische groei hebben en...... speciale contracten afsluiten met Argentinië en bv Ecuador. Ze (China) proberen productie te stimuleren in Zuid America middels langdurige contracten en minder afhankelijk van de wereld markt te worden. Deze strategy hebben ze voor vele grondstoffen en zal alleen maar dominanter worden. Ontwikkelen van productie in gebieden waar overvloed is aan land, ruimte, arbeid, ...... interesse en..... relatief weinig regels en wetten voor productie. En dat allemaal onder bilaterele overheids akkoorden.

Of registreer je om te kunnen reageren.