Rundveehouderij

Achtergrond

Prijzen blijven stabiel door geringe aanvoer

De prijs van het in Bunnik verhandelde rundvee is voor de vijfde week op rij ongewijzigd gebleven. De vraag naar rundvlees is in de vakantieperiode kleiner waardoor de slachterijen het rustiger aan doen.

Deze geringere vraag heeft echter weinig invloed op de prijs. Het aanbod van runderen blijft onverminderd klein waardoor de prijzen niet dalen.

Een O-kwaliteit koe noteert €3,45 per kilo geslacht gewicht. Vorig jaar werd voor een vergelijkbaar rund 40 cent per kilo minder betaald. Ook een worstkoe eerste kwaliteit noteerde vorig jaar 40 cent per kilo minder dan dit jaar. Deze wordt nu voor €2,80 per kilo verkocht.

De aanvoer steeg maandagochtend naar 106 runderen en ligt hiermee op het niveau van voorgaande jaren. De totale aanvoer van dit jaar ligt nog wel 17 procent onder de aanvoer in dezelfde periode van vorig jaar.

De prijs van de roséstieren is onlangs gedaald waardoor deze dieren kunnen gaan concurreren met het vlees van de stieren in de lagere kwaliteitsklassen. De prijs van deze stieren kunnen dan ook wat onder druk komen te staan.

Verwachting is dat de aanvoer van runderen na de zomer wat gaat toenemen, veel veehouders zijn nu nog te druk met het landwerk om vee uit te selecteren.

Prognose: stabiele prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.