Rundveehouderij

Achtergrond

Prijzen blijven onveranderd op rustige markt

De aanvoer van runderen op de veemarkt in Bunnik was op maandagochtend weer erg gering. Er werden net als vorige week rond de 80 runderen aangevoerd.

Door de vakantie waren er minder kopers en verkopers van de runderen aanwezig, de handel verliep dan ook erg rustig. De kopers van de runderen hadden met het kleine aanbod weinig ruimte tot onderhandelen. De prijzen zijn dan ook onveranderd gebleven.

Voor een worstkoe van eerste kwaliteit wordt maximaal €2,80 per kilo geslacht gewicht betaald. Een O-kwaliteit koe wordt voor maximaal €3,45 per kilo verkocht.

De aanvoer van runderen in Bunnik ligt nog steeds fors achter op de aanvoer van vorig jaar. Vanaf januari zijn er 18 procent minder runderen aangevoerd ten opzichte van vorig jaar. Dit komt neer op bijna 800 runderen. Landelijk zijn er tot en met week 28, 13,5 duizend minder runderen geslacht in vergelijking met vorig jaar. Een verschil van bijna 5 procent.

De aanvoer van Nederlandse runderen zal voorlopig nog niet veel stijgen. De droogte in Amerika kan wel voor kortstondige toename van slachtrunderen zorgen. Dit als gevolg van mislukte oogsten van voedergewassen waardoor veel melkveehouders gedwongen zijn vee af te stoten.

Prognose: dalende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.