Rundveehouderij

Achtergrond

Nuka-notering stabiel bij grotere aanvoer

Stabiele noteringen, maar onderhuids een iets grotere spreiding in de uitbetaalde prijzen. Dat was dinsdag het beeld van de kalvermarkt in Purmerend.

De aanvoer was zo'n 70 stuks groter dan vorige week, maar dit had geen drukkend effect op de prijzen. De nuchtere kalveren (nuka's) konden goed geplaatst worden bij de diverse opkopers. Dat komt waarschijnlijk ook omdat de invoer de laatste weken in doorsnee kleiner is dan tot begin juni.

Met name uit Polen en de Baltische staten is de invoer aardig geslonken. Aan de andere kant krijgen de integraties mogelijk weer iets meer moed. Tot nu toe kunnen de slachtprijzen redelijk op peil worden gehouden. Dat gaat wel ten koste van veel leegstand, maar toch. Echte problemen lijken nog niet voor te komen.

In Purmerend had alles in ieder geval tot gevolg dat de noteringen stabiel werden gehouden. Volgens sommige bronnen werden de zwaardere kalveren soms iets duurder verkocht dan vorige week, terwijl de tweede en derde kwaliteit kalveren voor iets minder geld van eigenaar wisselden. Over het geheel genomen waren de afwijkingen echter niet groot genoeg om de noteringen echt te beïnvloeden.

Prognose: iets hogere prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.