Rundveehouderij

Achtergrond

Zuiglammeren zakken in prijs

De prijzen van zuiglammeren zijn donderdagochtend op de markt in Leeuwarden met 5 euro per lam gedaald. Een luxe zuiglam noteert nu maximaal 121 euro.

De prijsdaling is onder andere het gevolg van een kopersstaking vorige week op de markt in Bunnik. De kopers van de lammeren wilden daar niet meer meegaan in de hoge prijzen en lieten de lammeren staan. Hierdoor werd er een groot aantal lammeren naar België verkocht.

Een groot deel van de lammeren uit Leeuwarden wordt normaliter ook naar België verkocht. Doordat er al een groot aantal lammeren in Bunnik naar België was verkocht, was de vraag vanuit België in Leeuwarden nihil. De verkopers van de lammeren hadden dit al enigszins voorzien en lieten een aantal lammeren thuis, waardoor de aanvoer van de lammeren laag was en de prijzen met slechts 5 euro zakten.

De hoge prijzen van de slachtschapen staan ook wat onder druk en zullen in de komende weken iets gaan dalen. Een slachtschaap van eerste kwaliteit wordt nu nog voor maximaal 125 euro verkocht.

Prognose: dalende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.