Rundveehouderij

Achtergrond

Wachten op dalende voerprijzen

De prijzen van vochtige voeders voor runderen zijn alle lange tijd stabiel. De prijzen liggen op een relatief hoog niveau.

Het hoge niveau is opvallend te noemen aangezien prijzen normaliter rond deze tijd wat zijn gedaald. De verwachting is dan ook dat de prijzen wat gaan zakken, maar de vraag blijft wanneer. De behoefte aan vochtige voeders lijkt er nog steeds te zijn aangezien de handel met de huidige prijzen wegkomt. Bierbostel is ruim voor handen, maar wordt ook nog steeds goed opgenomen door de markt. Tarwegistconcentraat lijkt wat krapper beschikbaar, maar de prijzen zijn stabiel te noemen. Er bestaat nog steeds onduidelijkheid over mogelijk negatieve bijeffecten van het gebruik van tarwegistconcentraat. De uitkomsten van het aangekondigde onderzoek naar mogelijke bijeffecten, zoals een smaak- en geurafwijking bij de kazen van Cono, laat nog steeds op zich wachten.

De belangstelling voor perspulp is duidelijk minder dan vorig jaar. Prijzen liggen al rond de derde week van mei rond de €1,80 per procent droge stof. Veehouders lijken zekerder van hun voerpositie dan vorig jaar.

Het aanbod stro is nog steeds beperkt, maar de vraag is ook niet groot. Nieuwe oogst laat nog even op zich wachten. Hooi tendeert wel iets goedkoper. Prijzen van kuilmais liggen nog steeds rond de 60 euro per ton.

Prognose: stabiel/lichte dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.