Rundveehouderij

Achtergrond

Ongewijzigd hoge prijzen Utrecht

Met een aanvoer van 112 runderen is het aanbod op de veemarkt in Utrecht maandagochtend weer wat gestegen ten opzichte van de voorgaande week.

De aanvoer was op 1 mei slechts 87 stuks, mede doordat de markt vanwege de viering van Koninginnedag een dag was verschoven. Met een totale aanvoer van 2.442 runderen vanaf januari is het aanbod van slachtvee dit jaar nog steeds krap. In 2011 lag de aanvoer over dezelfde periode een kleine 500 stuks hoger.

De hoge inkoopprijs van de slachtrunderen is moeilijk te verwaarden in de vleesmarkt. Voor de verwerkers is daardoor de marge op het rundvlees klein. Hierdoor hebben de kopers, ondanks het schrale aanbod, er steeds meer moeite mee om de aanhoudende hoge prijzen te blijven betalen. De handel in Utrecht verliep op maandagmorgen dan ook stroef.

De prijzen zijn maandag over de gehele linie gelijk gebleven. Voor een slachtkoe O kwaliteit werd maximaal €3,35 per kilo betaald. Een worstkoe eerste kwaliteit ging voor maximaal €2,65 per kilo van de hand. Stieren van extra kwaliteit brachten maximaal €3,85 per kilo op.

De prijzen kunnen wat onder druk komen te staan, hoewel het aanbod voorlopig nog niet veel lijkt op te lopen.

 

Prognose: prijs onder druk bij stabiel aanbod.

Of registreer je om te kunnen reageren.