Rundveehouderij

Achtergrond

Matige kalfsvleesafzet haalt prijzen onderuit

De vraag naar kalfsvlees stelt op dit moment flink teleur. Door deze tegenvallende vraag gaan de prijzen onderuit. De afgelopen weken zag men kans om de prijzen van de blankvleeskalveren nog aardig op niveau te houden, maar nu gaat er ineens 15 cent per kilo van de prijs af.

Vooral de afzet naar Italië en Duitsland laat het op dit moment afweten. Dat geldt ook voor de verkoop van kalfsvlees richting Frankrijk. Er is nog geen enkel signaal van extra vraag in verband met de naderende pinksterdagen. De kalfsvleeshandel verwacht wel dat de vraag in Frankrijk binnenkort weer gaat aantrekken. Zodra de presidentsverkiezingen daar achter de rug zijn, voorzien handelaren een stevig herstel in de kalfsvleesverkopen op de Franse markt.

Verwacht wordt dat er na de sterke prijsdaling in de afgelopen week enige stabilisatie in de markt zal optreden. Daarbij wordt wel het voorbehoud gemaakt dat de huidige situatie zich lastig laat meten, gezien het feit dat er deze week maar vier slachtdagen zijn.

Prognose: stabilisering van de prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.