Rundveehouderij

Achtergrond

Korte slachtweek tempert prijzen

De aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden was met een aanvoer van 1.240 schapen fors voor de korte week na Koninginnedag. Daarnaast is 1 mei, dag van de arbeid, een nationale vrije dag in België en Duitsland waardoor er minder inkopers aanwezig waren.

Het aantal aangeboden rammen lag verhoudingsgewijs hoog. Deze rammen gaan normaliter voor een groot gedeelte naar België en Duitsland om daar geslacht te worden. De prijs van de slachtrammen zakte door het grote aanbod en lagere vraag met 2 euro naar maximaal 130 euro. Ooilammeren en slachtschapen daalden met 3 euro ten opzichte van vorige week. Het aanbod van goede kwaliteit slachtschapen is klein, slachtschapen eerste kwaliteit verkochten hierdoor vlot.

Zuiglammeren zijn momenteel nog schaars, de prijzen van de lammeren zijn ten opzichte van vorige week fors gestegen naar maximaal 120 euro voor een luxe lam, de eerste notering van dit seizoen.

De verwachting is dat de aanvoer van de oudere lammeren afneemt en de aanvoer van de zuiglammeren wat oploopt.

Prognose: prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.