Rundveehouderij

Achtergrond

Klein aanbod veemarkt Leeuwarden

In verband met Hemelvaart was de rundveemarkt in Leeuwarden verplaatst van de donderdag naar woensdagochtend. De aanvoer op deze vervroegde markt was 250 runderen, dus vrij klein. Dit waren er 150 minder dan in de voorgaande week.

Er waren eveneens minder kopers aanwezig omdat immers een deel van de slachterijen op Hemelvaartsdag gesloten is en dus minder aanvoer behoeft. Dit hield vraag en aanbod toch nog in evenwicht.

De prijzen van de runderen zijn dan ook over de gehele linie gelijk gebleven. Voor een slachtkoe O-kwaliteit werd maximaal €3,40 per kilo geslacht gewicht betaald. Dit is een verschil van 35 cent per kilo ten opzichte van de prijs in dezelfde periode vorig jaar. De prijs van een worstkoe eerste kwaliteit kwam uit op €2,55 per kilo.

De vraag vanuit het buitenland naar rundvee blijft groot, veel van de runderen in Leeuwarden werden dan ook voor de export verkocht.

Gezien de aanhoudende grote vraag naar rundvee zullen de prijzen zich de komende tijd op dit niveau kunnen blijven handhaven.

Prognose: vaste prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.