Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Dupont koopt volledige controle over Solae

Wilmington - Dupont neemt voor 440 miljoen dollar (335 miljoen euro) Solae over.

Solae is een Amerikaanse fabrikant van ingrediënten op basis van soja, met een groot marktaandeel op de markt voor vleesvervangers. Solae is in 2003 opgericht door agriconcern Bunge en Dupont, dat ook eigenaar is van zadenproducent Pioneer.
Dupont denkt dat de overname de divisie die voedselingrediënten maakt, sneller helpt te groeien. Eerder nam Dupont het Deense ingrediëntenbedrijf Danisco over voor 6,4 miljard dollar (3,9 miljard euro).

Eén reactie

  • agratax1

    Het bewijs dat de Chemie reuzen de macht over de voedselketen willen. Ze zijn begonnen met gewasbescherming, toen genen manipulatie en daarna genen patent en nu de verwerking van hun eigen zaden met gepatenteerde genen combinaties. Wordt hier de boer vrolijk van en wordt hier de consument vrolijk van ik denk het niet. Er zal maar één groep blij van worden >de aandeelhouders< en eventueel het land waar het bedrijf gezeteld is, samen hebben ze de macht over de door hen gevoede bevolking. Waar blijft de Mededingingsautoriteit?

Of registreer je om te kunnen reageren.