Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele handel in vochtige voeders

De handel in vochtige voeders loopt goed door. Het kost leveranciers niet veel moeite om de producten aan de man te brengen. Leek het twee weken geleden al bijna zomer, nu is het een stuk kouder en op een aantal plekken wordt het behoorlijk droog.

De verwachting is dat de verkoop van producten als bierbostel en Corngold dan ook goed door blijft lopen. Bierbostel is op het moment volop beschikbaar aangezien de bierbrouwerijen zich voorbereiden op het komende zomerseizoen en flink produceren. Vraag en aanbod zijn op het moment in balans. Wat betreft Corngold is het aanbod wat krapper. Dat kan volgende week tot verdere prijsstijging leiden.
Het enige product dat iets duurder is geworden is tarwegistconcentraat. De fabriek in Wanze ligt stil, en het aanbod is mede daardoor niet overweldigend.
De aanvoer van aardappelproducten blijft groot, met forse kwaliteits- en prijsverschillen.
De ruwvoerprijzen stabiliseren na de lichte prijsverhoging medio maart als gevolg van de beperktere beschikbaarheid van goede kwaliteiten import. Tarwestro doet momenteel 180 euro per ton. Oude oogst weidehooi komt op 240-260 euro en is heel beperkt verkrijgbaar. De belangstelling voor kuilgras groeit, dit geldt vooral de betere kwaliteiten. Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.