Rundveehouderij

Achtergrond

Oude rosévleeskalveren 5 cent goedkoper

Het aanbod van oude rosévleeskalveren is groot. Veel kalverhouders wilden de dieren oorspronkelijk op een leeftijd onder acht maanden afleveren. Door het kleine verschil in opbrengst tussen oude en jonge dieren besloten zij om de beesten langer te laten staan. Zodoende komen veel oude dieren op de markt.

De afzetmarkt voor kalfsvlees kan het grote aanbod van oude rosévleeskalveren niet aan. De opbrengst van de dieren daalt zodoende met 5 cent naar € 3,45 tot € 3,50 per kilo geslacht-gewicht. Dat is 5 cent per kilo meer dan een jaar geleden. Jonge dieren noteren onveranderd op € 3,60 tot € 3,65 per kilo. Deze prijs ligt 15 cent per kilo lager dan vorig jaar.
Prognose: de prijs blijft gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.