Rundveehouderij

Achtergrond

Goede vraag geeft Purmerend een plus

Bij een marginaal kleinere aanvoer steeg dinsdagmorgen de Purmerendse kalvernotering met 5 tot 7 euro per dier.

De officiële notering is met 10 euro verhoogd, maar daarvan bestaat een deel uit een correctie ten opzichte van de notering in Leeuwarden en ten opzichte van de veehandelsbond NBHV.
De handel in Purmerend liep dinsdag beduidend beter dan vorige week. Toen werd juist een daling van het gemiddelde prijspeil met 5 euro per dier gemeld. Deze week bewoog de handel dus weer de andere kant op. De stijging van de nuka-prijs is opmerkelijk, omdat de aanvoer van nuka’s momenteel vrij royaal is en de opbrengsten van de zware vleeskalveren, die rijp zijn voor de slacht, steeds verder dalen. Denkavit meldt voor deze week alweer een daling van de blankvleesprijs met 5 cent per kilo.
Dit zegt niet alles over de opbrengsten van het kalfsvlees over een maand of zeven tot acht. Door de verliezen die nu worden geleden in de vleesketen, lijkt het echter niet logisch dat integraties bereid zijn nu heel veel voor nuka’s te betalen.
Wat wel meespeelt op de markt, is dat verschillende inkoopcombinaties elkaar beconcurreren bij de inkoop van nuka’s, al is dit vooral zo op de markt voor rosé-dieren.

 

Prognose: lagere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.