Rundveehouderij

Achtergrond

Vraag naar weidevee trekt onderkant markt op

De slachtkoeienhandel op de veemarkt in Leeuwarden liep donderdagmorgen vlot. Dat komt vooral door de extra vraag naar weidevee. Als gevolg daarvan gingen minder dieren weg als worstkoeien voor de slacht en stegen met name in deze categorie de prijzen behoorlijk.

Bij het betere slachtvee viel geen of nauwelijks meer een prijsstijging te melden. Merkbaar is dat nu ook de Duitse slachterijen, die meestal goed bijkopen in Leeuwarden, nu minder kunnen bijbetalen. Het rundvlees is en blijft goed gevraagd en krap beschikbaar, maar veel ruimte is er niet meer in de markt om nog hogere bedragen te kunnen betalen.
De verwachting is wel dat het aanbod van slachtvee de komende weken weinig gaat veranderen. Reden is dat de melkprijs die veehouders ontvangen nog steeds te hoog is om extra koeien uit te stoten. Bovendien is na 1 april straks de dreiging van overproductie weer uit de lucht.
Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.