Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vraag naar betere zware koeien is groot

Vooral de vraag naar zware koeien was gisteren groot op de veemarkt in Leeuwarden. Reden voor de noteringscommissie om de prijs van de koeien van p-kwaliteit aan de bovenkant met 10 cent te verhogen.

Slachthuizen hopen dat met de daling van de melkprijs het aanbod runderen weer wat gaat toenemen. Een ruimer aanbod kan de prijzen wat laten dalen. Het is voor de vleeshandel moeilijk om de runderen tegen de huidige relatief hoge prijzen te verwaarden.
Ondanks het feit dat de melkprijs al wat is gedaald lijkt er op korte termijn nog weinig te veranderen. De vraag naar vooral de betere kwaliteit runderen is groot, en het aanbod nog steeds beperkt. Ook het feit dat er weer koeien voor de weiderij weggaan, houdt de prijzen op een hoog niveau. Ook de export van slachtkoeien loopt goed door. Het aanbod runderen is niet alleen in Nederland beperkt.
Prognose: de prijzen blijven hoog.

Eén reactie

  • famtillemans1

    dan leveren ze toch niet meer als de retailers het niet willen betalen markt is markt

Of registreer je om te kunnen reageren.