Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijzen vochtige voeders rundvee

De prijzen van vochtige voeders voor rundvee zijn stabiel te noemen. De verwachting is dat daar komende week weinig verandering in komt.

De aardappelvezelcampagne loopt bijna ten einde. Tegen de verwachting in is de prijs de afgelopen weken gelijk gebleven op 30 euro per ton.
De fabriek waar Corngold vandaan komt in Koog aan de Zaan ligt een weekje stil vanwege onderhoud. Dit leidt naar verwachting niet tot een aanpassing van de prijs. De levertijd ligt op ongeveer twee weken.
De markt voor bierbostel lijkt momenteel aardig in evenwicht. De productie is niet wild te noemen en de vraag is goed.
Ook wat betreft tarwegistconcentraat gaat er komende week naar verwachting weinig veranderen. Wel gaat naar verluidt de fabriek in Wanze een weekje dicht.
De handel in snijmais is nog steeds beperkt. Prijzen liggen net onder de 60 euro per ton. Stro een hooi zijn redelijk beschikbaar. De handel loopt redelijk al moet  ruwvoer nog steeds van ver komen.
Al met al zijn de prijzen stabiel te noemen, en dit zal naar verwachting nog wel een aantal weken zo blijven. Op het moment dat de meeste koeien weer naar buiten gaan komt er mogelijk een beetje druk op de prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.