Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Stabiele, hoge markt voor slachtkoeien

Slachtkoeien blijven duur. Voor veel slachterijen eigenlijk te duur.

Daarom stjgen de prijzen eigenlijk niet meer. Vanwege het krappe aanbod dalen ze echter ook niet. Dat was donderdagmorgen goed te merken op de veemarkt in Leeuwarden. De handel verliep op zich goed, maar er was weinig beweging te krijgen in de noteringen. Wel ging opnieuw een flink deel van de aangevoerde dieren naar Duitse slachterijen. Die bieden prijzen die goed concurrerend zijn met de Nederlandse kopers. Bovendien is er in Duitsland een flink tekort aan rundvlees.
De totale Europese rundvleesmarkt blijft ook krap omdat er de laatste maanden steeds meer levende slachtdieren naar onder meer Turkije en Noord-Afrika zijn verkocht. Die vraag blijft nog grotendeels in stand. Mogelijk dat de dalende melkprijzen verandering in de situatie brengen, door meer afvoer van koeien.

 

Prognose: stabiele prijzen.

Laatste reacties

  • Alcapone

    Goeiedag, inderdaad prijs blijft 'onveranderd'...doch vragen sommige boeren er véél teveel voor...bomen groeien niet tot in de wolken niewaar???

  • famtillemans1

    haha we moeten nog 20 jaar stabiele prijzen .....onze kosten terug verdienen dus de prijzen horen kostprijs technisch te verdubbelle!!!!!!!!!!

  • pronkie

    meer koeien naar purmerend dan komt alles goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.