Rundveehouderij

Achtergrond 368 x bekeken

Prijsdaling nuchtere kalveren zet door

De prijzen voor nuchtere kalveren blijven voor de tweede week op rij dalen in Purmerend.

Net als vorige week ging deze week gemiddeld € 5,00 per stuk van de prijs af. Handelaren verwijzen voor de prijsdaling naar de zwakke vraag naar jonge dieren voor de opzet in de vleeskalverhouderij. Niet alleen in Nederland zou minder worden geboden, maar ook in Duitsland. Zelfs een teruglopend aanbod in Purmerend kon een prijsdaling niet voorkomen.
De kans is goed aanwezig dat de nuka-prijzen de komende weken nog verder dalen. Daarmee wordt een heel andere tendens ingezet dan vorig jaar. Toen zette vanaf medio maart tot eind mei een stevige prijsstijging in. Dit hield echter ook verband met goede afzetkansen voor kalfsvlees. De prijzen die mensen hier voor wilden betalen zaten in de lift. Deze tendens sloeg in het verdere verloop van 2012 om, onder invloed van de economische crisis.
De opbrengstprijzen van blanke vleeskalveren zitten de laatste weken dan ook in een neerwaarts spiraal. Op belangrijke exportmarkten wordt blankkalfsvlees minder gevraagd en dalen de prijzen. Zelfs de prijzen van rosé-kalfsvlees staan de laatste tijd wat onder druk.


Prognose: lagere nukaprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.