Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs voor bierbostel blijft nog gunstig

Stro blijft voorlopig stabiel qua prijs. Pas eind juni is het eerste nieuwe stro te verwachten. Aan de andere kant is dankzij gunstig weer de vraag momenteel ook niet zo groot.

Aardappelvezels zijn uitverkocht. Een alternatief bieden erwtenvezels, nu 46 euro per ton. Andere aardappelproducten zijn ruim verkrijgbaar en daardoor goedkoper geworden. Dat geldt zowel aardappelsnippers als –stoomschillen en voeraardappelen. De aardappelverwerkende industrie heeft in deze periode altijd meer reststroom omdat er oudere aardappelen verwerkt worden. Daar komt extra volume bij van noodzakelijk op te ruimen aardappelen. De prijsverlaging is dan ook vooral het gevolg van groot aanbod partijen van dubieuze kwaliteit, vooral in het zuiden van het land. De prijs van echt goede kwaliteit aardappelsnippers start bij circa 38 tot 42 euro per ton, afhankelijk van de locatie voor aflevering.
De bierbostelprijs stabiliseert na weken met prijsschommelingen die volgden op de regelrechte dip tijdens de vorstperiode. Al is bostel gemiddeld iets duurder geworden, de marktprijs ligt ten opzichte van de voederwaardeprijs nog steeds gunstig. Dat geldt zeker bij afname van grotere hoeveelheden, waarbij immers korting bedongen kan worden.
Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.