Rundveehouderij

Achtergrond

Minder courante schapen vlot verkocht

De handel in schapen loopt vlot door. Opvallend is dat ook de minder courante rassen goed worden verkocht.

De aanvoer lag gisteren op de veemarkt in Leeuwarden op 1.388 schapen. Vorige week lag de aanvoer op 1.200. Het aantal aangevoerde oude schapen lag duidelijk lager dan vorige week. Dat is bijzonder, aangezien veel schapenhouders de schapen naar huis hebben gehaald voor het aflammeren. Normaal gezien gaan de schapenhouders nog eens kritisch door hun kudde wat over het algemeen leidt tot meer uitstoot van oude schapen. Het lijkt erop dat deze selectie dit keer al eerder heeft plaatsgevonden. Waarschijnlijk is dat een gevolg van de hoge schapenprijzen in de afgelopen maanden.
De verwachting is dat de prijzen komende week stabiel blijven. De ooiprijzen lijken het plafond te hebben bereikt. Wat betreft de ramprijzen is er misschien nog een klein beetje rek.
Prognose: stabiele prijzen.

Jan Willem Veldnab

Of registreer je om te kunnen reageren.