Rundveehouderij

Achtergrond

Markt rundveevoeders nog steeds stabiel

De markt voor rundveevoeders is nog steeds stabiel te noemen. Vraag en aanbod zijn goed in balans.

De laatste aardappelpersvezels worden dezer dagen uitgeleverd, en daarmee komt de aardappelpersvezelcampagne nu echt tot haar einde. Wel zijn er, het zij in beperktere volumes, erwtenvezels beschikbaar.

Langzaamaan komen er wat meer voeraardappelen op de markt. Prijzen voor goede kwaliteit liggen rond de 30 euro per ton. Het verschil in kwaliteit is echter groot.

Het zijn vooral de producten bierbostel en corngold die nu nog goed weglopen. De prijzen van corngold zijn na een aantal prijsverhogingen in de afgelopen periode nu stabiel.

Ook de bierbostelprijzen zijn stabiel te noemen, al is opvallend dat de vraag nog steeds groot is. De handel is het er niet over een of dit nog een lichte prijsstijging tot gevolg gaat hebben.

Op de markt voor tarwegistconcentraat is het wat onrustig. De fabriek in Wanze gaat naar verwachting drie weken dicht in april voor onderhoud. Daarbij zou het aanbod tarwegistconcentraat ook bij andere leveranciers wat minder worden. Dat kan leiden tot wat druk op de prijzen.

De handel in mais loopt nog steeds rustig. Vraag en aanbod zijn in balans. Prijzen liggen nog steeds tegen de 60 euro per ton.

De strohandel verloopt nog steeds rustig. De meeste veehouders hebben zich al ingedekt voor de rest van het seizoen. Prijzen zijn hoog en blijven naar verwachting voorlopig ook hoog.

 

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.