Rundveehouderij

Achtergrond

Erwtenvezels en erwteneiwit op de markt

Met ingang van deze week zijn (bij Van Triest) weer erwtenvezels beschikbaar, afkomstig van de Duitse zetmeelfabrikant Emsland. Het steekvaste product is een goede bron van ruwe vezel en zetmeel. De prijs bedraagt 44 euro per ton.

Tegelijkertijd komt nu uit hetzelfde productieproces erwteneiwit op de markt (Duynie). Dit is zowel voor de rundveehouderij als de varkenshouderij een hoogwaardige eiwitbron, met een hoog lysinegehalte. Het vloeibare product heeft qua voedingswaarde veel weg van tarwegistconcentraat en biergist en is geschikt als aanvulling op het rantsoen van vleesvee of bijmenging met snijmais. De prijs bedraagt € 1,75 per ton per procent drogestof.
De prijzen van bierbostel zijn na een flinke dip als gevolg van de vorstperiode (het vochtige product werd steenhard en kon niet worden gevoerd) licht opgeveerd. De afzet loopt vlot door aangezien het niveau nog binnen de perken is gebleven.
Aardappelpersvezels zijn her en der al uitverkocht, de campagne loopt nu af. Tarwegistconcentraat blijft een gewild product, bij sommige leveranciers moet men rekening houden met levertijd.
De prijzen voor ingekuilde snijmais lopen wat uiteen, vanaf 58 euro per ton (32 procent drogestof), afhankelijk van de kwaliteit.
Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.