Rundveehouderij

Achtergrond

Vochtige krachtvoeders goed beschikbaar

De bierbostelprijzen zijn na een flinke dip in de periode met strenge vorst wat opgeveerd.

Niettemin is dankzij goede aanvoer vanaf de brouwerijen de prijs binnen de perken gebleven. De ten opzichte van de voederwaardeprijs gunstige marktprijs in combinatie met de voedereigenschappen maakt bostel een aantrekkelijke component in het rantsoen. Maisglutenvoermeel is 10 cent per procent drogestof duurder geworden.
De aardappelverwerkende industrie in Nederland en België draait flink door. Vanwege de verwerking van oude aardappelen in het voorjaar is het volume stoomschillen en aardappelsnippers groter dan enkele maanden geleden. Er is veel kwaliteitsverschil. Goede rauwe snippers zijn er vanaf circa 40 euro per ton. De vezelcampagne loopt nu af, zodat het beschikbare volume aardappelproducten voor de rundveehouderij krimpt. Het aanbod ingekuilde snijmais groeit. Net als bij bierbostel is de aanvoer ervan enige tijd gestagneerd vanwege bevriezing. De vraag naar graszaadhooi is goed, het aanbod blijft beperkt. Oud weidehooi is flink in prijs gedaald, bij matige vraag.
De prijs van stro is iets verlaagd. Er is wat meer aanbod, toch is het nog steeds niet volop beschikbaar.

Prognose: prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.